Strak design met de Siemens Glassdraft Air

Siemens Glassdraft Air - ACK Keukens
Deel deze blogpost

Siemens Glassdraft Air: stijlvolle afzuiging in jouw keuken

Een strak design, sterke afzuiging én milieuvriendelijk? Dan kies je best voor de Glassdraft Air van Siemens als “afzuigkap”. Wanneer je hem niet gebruikt verdwijnt hij in je werkblad en wanneer je hem wel gebruikt valt hij nauwelijks op dankzij een minimale look. We spraken Olivier du Bois, producttrainer bij Siemens, over dit prachtige toestel.

Wat is de Glassdraft Air?

“De Siemens Glassdraft Air is een dampkap, beter gezegd een afzuigkap, ingewerkt in het werkblad. De naam ‘Glassdraft’ komt van downdraft, wat niet meer wil zeggen dan een dampkap die geïntegreerd is in je werkblad,” vertelt Olivier. “De Glassdraft Air komt bij gebruik bovenaan uit je werkblad en werkt zoals een venting cooktop.” Toch is het niet helemaal hetzelfde. De Glassdraft Air is een uitschuifbare kap van glas dat niet in je kookplaat, maar erachter geplaatst wordt. Zo hou je meer werkruimte over.

“Je kan hem zelfs bedienen met je stem”

“Ook is hij qua design net wat vooruitstrevender. Het glas en de aanpasbare ledverlichting zorgen voor een luxeuze en moderne uitstraling. Daarnaast kan je de Glassdraft Air ook bedienen met je kookplaat, de app én zelfs met je stem”, licht Olivier toe. Klinkt als de afzuigkap van de toekomst!

Siemens Glassdraft Air - ACK Keukens

Wat zijn de voordelen van de Glassdraft Air?

“Het design kan je hier wel benoemen. De dampkap is gemaakt om zowel te verdwijnen, als een eyecatcher te zijn. Gebruikt je hem niet, dan weet je niet eens dat hij er is. Maar wanneer je hem wel gebruikt, kan hij bijdragen aan de sfeer”, vertelt Olivier. “Via de emotionLight Pro pas je de kleur aan naar de gewenste sfeer in de Home Connect app.” Ook het glas is een enorme aanwinst. Wanneer je aan het koken bent, blijf je hierdoor nog makkelijk in contact met je gezelschap.

Maar de glassdraft beschikt over veel meer sterktes dan enkel het design. Ook in gebruik is het een topper in zijn categorie. “Denk maar aan het gemak van de CookConnect. Hiermee bedien je het afzuigsysteem direct vanaf de kookplaat. Ook de climateControl sensor is een uniek staaltje technologie in de Glassdraft Air. Deze sensor zorgt er voor dat de zuigkracht zich automatisch aanpast bij meer of minder kookdamp”, licht Olivier toe.

Ook wanneer je op de voorste kookplaat bezig bent, werkt de afzuiging perfect. Dit door gebruik van de Guided Air technologie. Olivier legt uit: “Deze technologie is een vorm van luchtstroom. Het toestel zal een soort luchtgordijn vormen. Dit gebeurt door de lucht in een V-vorm tegen het glas te laten blazen. Zo creeër je een luchtstroom die ook boven de voorste kookplaten een depressie zal vormen, waardoor de afzuiging makkelijker én efficienter verloopt.”

Glassdraft Air voor wie een ecologische keuze wil maken

Mensen willen steeds bewuster en energiezuiniger gaan leven. Dit weerspiegelt zich bijvoorbeeld ook in de wetgeving naar ecologische huizen en verbouwingen. Vroeger was het normaal om de afzuiging rechtstreeks naar buiten te plaatsen, met als gevolg warmte- en energieverlies. Nu gaan we eerder de lucht ‘recycleren’, of met andere woorden: een gesloten kringloop te vormen.

“Bij de Glassdraft Air opteert men dus voor de gesloten kringloop, al mag hij ook in luchtafvoer geplaatst worden. Zo hebben we véél minder warmte- én energieverlies. De meeste mensen denken dat wanneer we deze lucht terug in het huis blazen zo ook de geurtjes en vetten terug in het huis verspreiden. Maar niks is minder waar,” legt Olivier uit. “De Glassdraft Air maakt gebruik van hoogtechnologische filters die inspelen op de dampintensiteit, geuren en vluchtige VOG’s.”

Dit doet Siemens door gebruik te maken van twee soorten filters. De ene is de vetfilter, geplaatst in twee filtercassetes. Daarnaast maakt de Glassdraft Air ook gebruik van een koolstoffilter om de geuren op te nemen. Alle filters samen geven je een filterkwaliteit van 90%, wat zelfs beter is dan een afzuigkap op hoogte.

Waarom kiezen voor een Glassdraft Air als afzuigkap?

Nieuwe aanvragen bij keukenbouwers gaan vaak over keukens met een keukeneiland. De Glassdraft Air van Siemens past perfect in het geheel van een open keuken. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over een lelijke bak boven je eiland en kan makkelijker werken met een open layout terwijl je nog steeds de nodige functionaliteiten behoudt.

“De Glassdraft Air kan je zowel in een keukeneiland als een gewone keuken plaatsen”

“De Glassdraft Air is makkelijker te plaatsen dan een hangdampkap. Boren in het plafond laten we zo achterwege. Aan plaatsgebrek in je keuken zal het toestel ook niet bijdragen. Zo kan je nog steeds de bovenste lade behouden of de kastruimte benutten, sinds de motor van de Glassdraft Air tot op 3 meter verder geplaatst kan worden. De Glassdraft Air kan je zowel in een keukeneiland als een gewone keuken plaatsen,” aldus Olivier.

Is de afzuigkap makkelijk in onderhoud?

“De glassdraft is zeer makkelijk in onderhoud. Je kan het glas er eenvoudig uitklikken om schoon te maken. De vetfilters kan je mee laten draaien in de vaatwasser”, vertelt Olivier. “Bij de koolstoffilters bestaan er verschillende varianten: de regenereerbare en de wegwerp versie.”

De wegwerp koolstoffilter heeft een levensduur van één jaar. De regenereerbare koolfstoffilter plaats je om de 4 maanden in de oven om zo alle geurpartikels opnieuw te verwijderen. Deze filter heeft een levensduur van 10 jaar.

Heb je interesse om de Glassdraft Air in je nieuwe keuken te plaatsen of heb je een vraag hierover? ACK Keukens staat je graag te woord. Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak in onze toonzaal of bij jou thuis.

Heb je interesse om je keuken te laten afwerken met Volkern® of heb je een vraag hierover? ACK Keukens staat je graag te woord. Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak in onze toonzaal of bij jou thuis.

Maak een afspraak

Bronnen:
Siemens

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap