Fenix NTM interieurplaat: innovatief materiaal voor keuken- en interieurtoepassingen

werkblad in Fenix Nano nero / Realisatie ACK Keukens
Deel deze blogpost

Al van bij de lancering van dit innovatieve plaatmateriaal, is Fenix NTM enorm geliefd voor hedendaagse keukens en interieurs. De bijzondere eigenschappen en looks zorgen ervoor dat dit materiaal op verschillende manieren toepasbaar is binnen je woning. Hieronder ontdek je wat Fenix NTM precies is en hoe je het kan gebruiken in je keuken of interieur.

Maak een afspraak
Detail zwarte, matte keukenkasten - ACK Keukens

Wat is Fenix NTM?

Fenix NTM is een plaatmateriaal dat voor diverse interieurtoepassingen wordt gebruikt en in verschillende diktes te verkrijgen is. Fenix NTM zie je ook verschijnen in de keukentrends van 2021.

De voornaamste en unieke eigenschappen zijn:

  • Extreem mat oppervlak (lage reflectiegraad)
  • Zacht aanvoelend
  • Anti-vingerafdruk
  • Thermische herstelling (krasjes) mogelijk

Fenix NTM interieurplaat, in en rond de keuken: 3 courante toepassingen

Hieronder geven wij vanuit onze expertise alvast 3 courante toepassingen – er zijn er uiteraard veel meer – in en rond de keuken.

1. Kastafwerking in Fenix Nano

(Keuken)kasten kunnen afgewerkt worden in Fenix NTM.  In tegenstelling tot andere laminaatsoorten voor de keuken, zorgt Fenix NTM voor een zachte en zeer matte afwerking. Dit geeft niet alleen een aangenamer gevoel, het oogt ook bijzonder stijlvol en verfijnd.

Je hoeft niet te vrezen voor vingerafdrukken op deurtjes. Door de nanotech coating verdwijnen deze kort na aanraking.

Eetkamerkasten in Fenix Nano doha / Realisatie ACK Keukens
keukenkasten in Fenix Nano nero / Realisatie ACK Keukens

De zachte coating zorgt voor een bijzonder gevoel bij het vastnemen van de kastfronten. Ook hier geeft de matte look een minder hard beeld dan bij andere materialen, zoals het gewone laminaat.

Fenix NTM is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kan dit materiaal dus in quasi ieder ontwerp en interieur integreren.

2. Werkbladen in Fenix Nano

werkblad in Fenix Nano nero / Realisatie ACK Keukens

Fenix NTM wordt in hedendaagse keukens ook als werkblad gebruikt. Naast de eerder genoemde eigenschappen biedt de nano coating ook de mogelijkheid om eventuele krasjes in het werkbladoppervlak thermisch te herstellen. Fenix is eveneens geschikt voor contact met bijvoorbeeld voeding of kruiden, wat noodzakelijk is voor een werkblad.

Liever een werkblad in natuursteen?
Lees hier meer over de verschillende afwerkingen van keukenbladen in natuursteen.

3. Pivoterende deuren en ontbijtkasten in Fenix Nano

Fenix Nano leent zich bijzonder goed voor pivoterende deuren of ontbijtkasten – kasten die vaak aangeraakt worden. Fenix Nano heeft een anti-vingerafdruklaag. Dit betekent dat na aanraking van het deuroppervlak er nauwelijks nog vlekken te zien zijn. Deze eigenschap vind je niet bij andere laminaatsoorten voor de keuken.

Daarnaast hebben dergelijke deuren vaak een groot oppervlak. De matte afwerking oogt ook hier heel aangenaam en modern.

Deur ontbijtkast in Fenix Nano bianco / Realisatie ACK Keukens

Wil je de Fenix NTM interieurplaat in werkelijkheid eens  zien en voelen? Spring dan gerust binnen in onze showroom, wij helpen je graag verder.

Maak een afspraak

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap