Tips om uw granieten werkblad te onderhouden

Modern keukeneiland met zwarte kastdeuren en marmerlook keukenblad - ACK Keukens
Deel deze blogpost

Heeft u een nieuwe keuken met granieten werkblad, maar weet u niet hoe u dit best onderhoudt? Elk werkblad is anders en zal ook op een andere manier gereinigd moeten worden. We geven u graag tips voor het onderhoud van uw granieten werkblad zodat u er zo lang mogelijk van kan genieten!

Vraag advies op maat

Wat is graniet?

Graniet is een 100% natuurlijk materiaal en het geeft een keuken authentieke uitstraling. Het is een stollingsgesteente wat miljoenen jaren geleden is ontstaan. Elk winningsgebied geeft graniet een andere kleur en uitstraling, zodat er veel variëteit in bestaat. Welke vindt u het mooiste?

Onderhoud van granieten werkblad

De meeste soorten graniet zijn erg makkelijk te onderhouden en zeer duurzaam. Dat maakt deze natuursteen ook zo geliefd als werkblad.

De makkelijkste manier om uw granieten werkblad dagelijks te reinigen is door middel van een vochtige doek met een zacht (ph -neutraal) schoonmaakmiddel. Groene zeep bijvoorbeeld zal het werkblad niet beschadigen, maar er juist een beschermend laagje op leggen en de natuursteen mooi laten glanzen.

Voor meer hardnekkige vlekken kan u een milde allesreiniger of Cif Cream gebruiken. Gebruik echter nooit een schuurmiddel of bijtende producten op uw granieten werkblad!

Extra tips voor uw granieten werkblad

Graniet is zeer duurzaam, krasbestendig en in principe vrij hittebestendig materiaal, toch is het aanbevolen om steeds een onderlegger te gebruiken bij pannen/schalen om barsten in het steenoppervlak te vermijden. Deze kunnen ontstaan ten gevolge van een ‘thermoshock’- het grote temperatuurverschil tussen werkblad en pan/schaal.

Wilt u uw granieten werkblad extra beschermen? Dan kan u hem één keer in het jaar laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat de poriën van het steenoppervlak gevuld geraken, waardoor de steen minder vlekgevoelig is.

Wilt u ook een granieten werkblad in uw keuken of heeft u nog vragen over het onderhoud ervan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Ontdek onze realisaties voor meer inspiratie

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap