Hoe ontwerp ik een keuken op maat

Landelijke keuken met zwart natuursteen en licht hout
Deel deze blogpost
Is jouw keuken aan vernieuwing toe of ben je met een nieuwbouwproject bezig? 
Dan is een keuken op maat misschien wel precies wat jij nodig hebt. 

ACK Keukens legt je graag uit hoe je een maatkeuken laat ontwerpen en waarop je moet letten.

Wat is een keuken op maat?

Met een keuken op maat benut je je kookruimte optimaal volgens de indeling en opbouw die jij wenst. Enerzijds kan je kiezen voor module-systemen waarbij je uit een aantal materialen, afmetingen en opstellingen kan kiezen en anderzijds kan je in volledige vrijheid een keuken laten uittekenen. Beide soorten keukens hebben elk hun voor- en nadelen.

De redenen om voor maatwerk te kiezen, kunnen sterk verschillen. Dat kan gaan van praktische overwegingen, bijvoorbeeld een aangepaste keuken voor iemand met een beperking, tot esthetische perfectie zoals een onzichtbare deur die ingewerkt zit in de kastenwand.

Vraag advies voor je keuken op maat bij ACK Keukens

Welke mogelijkheden zijn er?

Bij een maatkeuken kan je bijna alle details zelf kiezen. Zo zal je moeten beslissen over de volgende zaken:

  • Het materiaal en de kleur van de keukenkasten en het werkblad: graniet, composiet, inox, beton, hout, …
  • Het type kasten: bovenkasten, onderkasten, kolomkasten, hoekkasten, kasten met lades, kasten met draaideuren, rolluikkasten, …
  • De keukenindeling: waar wil je het fornuis, de wasbak, de voorraadkast, je elektrotoestellen …? En welke vorm moet je opstelling hebben: recht, L-vorm, U-vorm, parallel, met keukeneiland, …?

Wat zijn de voordelen van een keuken op maat?

Wanneer je kiest voor een keuken op maat heb je complete vrijheid over het uitzicht, de opbouw, kleuren en materialen. Je kan de ruimte optimaal indelen om zo efficiënt mogelijk te koken of om de keuken volledig aan te passen aan je stijl. Ook wanneer je specifieke wensen hebt of moeilijke architecturale elementen in huis is een keuken op maat de perfecte oplossing. Dat maakt een maatkeuken ook de beste oplossing om een kleine ruimte om te toveren tot een functionele en handige keuken.

Waarom kiezen voor ACK Keukens?

Onze medewerkers komen bij jou thuis de ruimte bekijken en opmeten om vervolgens aan de slag te gaan met het ontwerp. Dat krijg je vervolgens te zien in 3D zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe jouw keuken eruit zal zien. Vervolgens plaatsen onze ervaren vakmannen de keuken bij je thuis.

Lees meer over het ontwerpen van jouw maatkeuken

Wat kost een keuken op maat?

Hoeveel je effectief betaalt voor jouw keuken is sterk afhankelijk van het gekozen materiaal, de kwaliteit, de afmetingen, de uitvoering en andere gemaakte keuzes. Houd daarbij ook rekening met de kosten voor bijkomende werken zoals het uitbreken van de bestaande keuken, het voorzien van elektrische leidingen en waterleidingen, het afwerken van de keuken, enz. Bij ACK Keukens kan je een offerte laten opstellen om niet voor verassingen te staan!

Lees meer over het ontwerpen van jouw maatkeuken

Interesse?

Kom eens langs bij ACK Keuken en vraag het advies van onze medewerkers. We werken graag samen met jou het ontwerp van de droomkeuken uit.

Vraag advies voor je keuken op maat

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap