Selecteer stijl: landelijkcottagemoderndesigninterieurinrichting

Ontdek onze keukeninspiratie

Bij ACK Keukens kan je terecht voor alle mogelijke keukenstijlen. Elke stijl heeft ook zijn eigen charme. Een klassieke landelijke keuken, of een eigentijdse strakke en alles wat daartussen ligt. Allemaal op jouw maat en volgens de keukentrends. Ontdek hier onze keukeninspiratie, de voordelen van enkele stijlen en concrete tips.

Graag eens jouw keukenplannen vrijblijvend met ons bespreken?

Maak hier een afspraak

Keukens in landelijke stijl

Een landelijke keuken staat voor gezelligheid. Deze keukens hebben een warme uitstraling waardoor je je er meteen op je gemakt voelt. Als je woning in een landelijke of klassieke stijl is ingericht, is een bijpassende landelijke keuken zeker een aanrader.

Een van de grote voordelen van een landelijke keuken of cottage keuken is het kwalitatief materiaalgebruik. Massief hout is immers de favoriete afwerking voor een rustieke keuken – en laat het nu net massief hout zijn dat ervoor zorgt dat je keuken na tientallen jaren nog steeds mooi en degelijk oogt.

Een tweede veelgebruikt materiaal in een landelijke keuken is natuursteen. Denk hierbij aan een granieten werkblad of een keukenwerkblad in marmer. Dit zijn twee kwalitatieve materialen met een hoge slijtvastheid.

Bekijk hier keukeninspiratie voor landelijke keukens

Keukens met een moderne uitstraling

Als je interieur eerder strak is ingericht, bekijk je beter keukeninspiratie voor keukens in een moderne of hedendaagse stijl. Een moderne keuken is mogelijk in een brede waaier aan kleuren, maar de meest geliefde tinten zijn wit of zwart – meestal in combinatie met houtaccenten.

Witte keuken

Als je houdt van ruimte en licht, kies je voor een witte keuken. Wit weerkaatst het licht en wekt zo de indruk van volume. Een witte keuken is bovendien tijdloos. Vind je trends toch belangrijk? Dan kan je een witte keuken decoreren met enkele trendy items.

Tip: Combineer je witte keuken met enkele accenten in hout of contrasteer de witte kasten met een zwart werkblad om het geheel warmer te maken.

Zwarte keuken

Een zwarte keuken is een echte trend. Het is een gedurfde uitvoering die past bij industriële of moderne interieurs. Een zwarte of donkere keuken wordt dan ook geassocieerd met luxe. Een voordeel van een zwarte keuken is dat je deze stijl kan combineren met nagenoeg alles – zelfs met wit. In combinatie met de donkere kleur van keukentoestellen ziet een zwarte keuken er naadloos uit.

Tip: Zwart absorbeert het licht. Opteer daarom voor meer lichtpunten of ingebouwde verlichting.

Wil je meer keukeninspiratie? Kom gerust eens vrijblijvend langs in onze toonzaal of maak een afspraak voor advies op maat.

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap