Interieurinrichting

Of het nu een werkplek, bureau, slaapkamer of opbergruimte is, iedere ruimte heeft meubilair nodig dat aangepast is aan de specifieke noden van de omgeving en de beschikbare ruimte. Dan zijn maatkasten de ideale oplossing om je ruimte optimaal te benutten.

Wanneer kies ik voor kasten op maat?

Maatkasten bieden je het grote voordeel dat iedere centimeter van de ruimte nuttig gebruikt wordt. Omwille van deze reden worden maatkasten vaak in de keuken gebruikt, maar eigenlijk kan je ze gebruiken doorheen je hele interieur. Voor dressings wordt veelal gewerkt met kasten op maat, maar ook voor zolderafwerkingen (denk maar aan kasten die perfect passen onder een hellend dak) en in badkamers.

Losstaand, vast of inbouw

Maatkasten zien we frequent als meubelstukken die vastgemaakt zijn aan de wand of die erin geïntegreerd zijn. Deze laatste worden ook wel inbouwkasten genoemd. Vaste maatkasten of inbouwkasten sluiten mooi aan bij de wand en geven een verruimend effect.

Kasten op maat hoeven uiteraard niet altijd vastgemaakt of ingebouwd te zijn, ook losstaande maatkasten kunnen een grote meerwaarde voor je interieur bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bureau op maat met opbergruimte of een eiland van kasten dat je graag in het midden van de kamer wil plaatsen.

Materiaalkeuze voor je maatkasten

ACK Keukens gebruikt voor maatkasten materialen die van hoge kwaliteit zijn. We hebben een ruim aanbod aan materialen, zoals laminaat, Fenix NTM, massief hout, Volkern®, … Binnen deze materiaalsoorten kies je uit een brede waaier aan kleuren.

Je kan de fronten laten afwerken in een greeploze uitvoering voor een strakke look of kiezen voor handgrepen in een bijpassende stijl. De maatkasten kunnen aan de binnenzijde ook verder afgewerkt worden op maat van je noden. Dit zijn bijvoorbeeld kast- en ladeverdelingen, lades, hangers, uitschuifbare legplanken, noem maar op.

 

Bekijk onze realisaties en doe alvast inspiratie op voor maatkasten. Kom gerust eens langs in onze showroom of maak een vrijblijvende afspraak om jouw ideeën in detail te bespreken.

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap