Selecteer stijl: landelijkcottagemoderndesigninterieurinrichting

Landelijke keukens

Dat landelijke keukens met of zonder eiland een gezellig en nostalgisch gevoel teweegbrengen, hoeven we je ongetwijfeld niet te vertellen. Twee populaire stijlstromingen in keukentrends zijn de cottage-stijl en de long island-stijl. Maak kennis met deze prachtige, landelijke keukens.

Wat is kenmerkend voor landelijke keukens?

Natuurlijke materialen zijn key bij landelijke keukens en keukenkasten. Er worden verschillende houtsoorten gebruikt, zoals eik in diverse afwerkingen. Beuk wordt in mindere mate gebruikt. Elke afwerkingsvorm heeft zijn eigen uniek karakter. Het werkblad bestaat meestal uit natuursteen, zoals graniet. Voor graniet bestaan er ook verschillende afwerkingsvormen. Getrommeld graniet geeft bijvoorbeeld een heel natuurlijke en robuuste look aan jouw landelijke keuken.

Landelijke keukens in long island-stijl hebben natuurlijk warme, lichte en neutrale kleuren. De vormen van zo’n keuken zijn vooral organisch getint. Daar zit het gebruik van natuurlijke materialen uiteraard voor veel tussen. Er wordt dikwijls met houtsoorten met een ruwe look gewerkt.

Keukenkasten in landelijke keukens zijn vaak echte kunstwerken, met bijvoorbeeld fijne houtbewerkingen, kaderdeuren en smeedijzeren of metalen handgrepen.

Welke opstelling past bij landelijke keukens?

De keuken is het hart van je woning. Je brengt er dan ook ontzettend veel tijd in door. Er wordt gekookt, gepraat, gelezen, huiswerk gemaakt, gewerkt … Haal daarom het maximum uit je keukenruimte en richt je keuken optimaal in. Houd daarbij rekening met de beschikbare ruimte en de vaste objecten. Een keukenopstelling die past bij een landelijke keuken én bij jou, is steevast gebaseerd op de keukendriehoek. Deze driehoek verhoogt de ergonomie en optimaliseert de loopafstanden in de keuken.

De positionering van het kookfornuis en de spoelbak bij een landelijke keuken in long island-stijl, bepaalt in grote mate het uitzicht. Een kookplaat met een dampkap in de vorm van een stevige landelijke schouw kan het absolute pronkstuk zijn van jouw droomkeuken. Dankzij ons maatwerk komen de kookplaat en de spoelbak steeds op de juiste plaats in de ruimte terecht. We respecteren daarbij altijd de keukendriehoek. Dit is de verbinding tussen de 3 meest gebruikte werkzones in de keuken: het fornuis, de koelkast en de spoelbak. Door deze werkplekken zo dicht mogelijk bij elkaar te laten aansluiten, worden overbodige loopafstanden vermeden. Zo kan je efficiënter te werk gaan!

Stijlvol keukeneiland

Vaak wordt ook geopteerd voor een landelijk keukeneiland. Een simpele werktafel staat heel stijlvol. De keukentoestellen, zoals de afwasmachine en het fornuis, zitten meestal vakkundig in het eiland geïntegreerd om de nostalgische vibe van de landelijke stijl niet te verbreken.

Doe alvast inspiratie op voor landelijke keukens of kom eens langs in onze showroom in Zottegem. Voor een persoonlijk gesprek op maat van jouw keukenproject, kan je een afspraak maken in onze toonzaal of eenvoudig bij jou thuis.

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap