Selecteer stijl: landelijkcottagemoderndesigninterieurinrichting

Landelijke keukens

Dat landelijke keukens met of zonder eiland een gezellig en nostalgisch gevoel met zich meedragen, hoeven we je ongetwijfeld niet te vertellen. Twee populaire stijlstromingen in keukentrends zijn de cottage-stijl en de long island-stijl. Maak hier kennis met prachtige landelijke keukens.

Wat is kenmerkend voor landelijke keukens?

Natuurlijke materialen zijn key bij landelijke keukens en keukenkasten. Er worden verschillende houtsoorten gebruikt, zoals eik in diverse afwerkingen. Beuk wordt in mindere mate gebruikt. Elke afwerkingsvorm heeft haar eigen uniek karakter. Het werkblad bestaat meestal uit natuursteen, zoals graniet. Voor graniet bestaan er ook verschillende afwerkingsvormen. Getrommeld graniet geeft bijvoorbeeld een heel natuurlijke en robuuste look aan jouw landelijke keuken.

Landelijke keukens in long island-stijl hebben natuurlijk warme, lichte en neutrale kleuren. De vormen van zo’n keuken zijn vooral organisch getint. Daar zit het gebruik van natuurlijke materialen uiteraard voor veel tussen. Er wordt dikwijls met houtsoorten met een ruwe look gewerkt.

Keukenkasten in landelijke keukens zijn vaak echte kunstwerken, met bijvoorbeeld fijne houtbewerkingen, kaderdeuren en smeedijzeren of metalen handgrepen.

Welke opstelling past bij landelijke keukens?

Waar je het kookfornuis en de spoelbak plaatst bij een landelijke keuken in long island-stijl bepaalt in grote mate het uitzicht. Een kookplaat met erboven een dampkap in de vorm van een stevige landelijke schouw kan het absolute pronkstuk zijn van jouw droomkeuken. Dankzij ons maatwerk komen de kookplaat en spoelbak steeds op de juiste plaats in de ruimte terecht. We respecteren daarbij de keukendriehoek – die verhoogt de ergonomie en optimaliseert de loopafstanden in de keuken.

Vaak wordt ook geopteerd voor een landelijk keukeneiland. Een simpele werktafel staat heel stijlvol. De keukentoestellen zitten meestal vakkundig geïntegreerd om de nostalgische vibe van de landelijke stijl niet te verbreken.

 

Doe alvast inspiratie op voor landelijke keukens of kom eens langs in onze showroom in Zottegem. Voor een persoonlijk gesprek op maat van jouw keukenproject kan je een afspraak maken in onze toonzaal of bij jou thuis.

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap