Keukens in cottagestijl

Een strakke en zeer moderne keuken of een landelijke cottagekeuken die niet zou misstaan op het Engelse platteland: er is een duidelijk verschil aanwezig. En hoewel een strakke keuken in een nieuwbouwwoning misschien meer voor de hand liggend is, zijn keukens in cottagestijl zeker nog in de mode. Je ACK-keukenadviseur vertelt je meer over de elementen van deze landelijke stijl.

Meer weten over ons en onze aanpak?

Download nu onze bedrijfsbrochure

Ontdek hier een greep uit ons aanbod

Voorbeelden van cottagekeukens van ACK

Welke kenmerken hebben cottagekeukens?

De cottagestijl is een substijl van landelijke keukens en heeft de typische gezellige vibe van het plattelandsleven en de natuur. Dat is geen toeval. Houtsoorten zoals massief eikenhout voeren de boventoon naast andere ruwe materialen. Ook houten ornamenten worden in cottagekeukens vaak gebruikt als aankleding.

Met zachte aarde- of zandkleuren geef je je cottagekasten in organische vormen een heel natuurlijke, soms verweerde, look. Daarnaast zijn ook pasteltinten een goede optie.

Een opgedikt werkblad uit natuursteen of een stenen spoelbak geven jouw keuken ook die authentieke look van de gezellige cottagestijl. Bovendien zijn deze materialen ontzettend duurzaam en betrouwbaar.

Je cottagekeuken zit ook heel erg in de details. Laat je dus helemaal gaan in je zoektocht naar de juiste decoratie.

Waarom voor een keuken in cottagestijl gaan?

De uitstraling van weleer, dat vleugje nostalgie, het gevoel dat je krijgt als je met je vingers over een ruwe houtsoort of prachtige tegeltjes gaat: romantiek is nooit ver weg in een cottagekeuken. En het is de ideale plaats om even tot rust te komen na een drukke dag, zelfs als je midden in de stad woont.

Hoe je je gloednieuwe cottagekeuken er laat uitzien, bepaal je helemaal zelf. Samen met jouw persoonlijke keukenadviseur ontwerp je jouw eigen duurzame cottagekeuken anno 2019 met de meest kwalitatieve materialen. Bekijk onze inspiratiepagina om meer idee├źn op te doen en jouw ideale stijl te bepalen.

Vul nu het afspraakformulier in en kom jouw eigen cottagekeuken van Belgisch fabricaat zelf samenstellen. Jouw ACK-keukenadviseur verwacht je.

Symbool van de ACK-checklist: zorgeloos een nieuwe keuken kopen

De ACK-checklist bevat alle ingredi├źnten om van jouw keuken een waar kookparadijs te maken.

Inschrijven op de nieuwsbrief