Keukentrends 2019

Elk jaar duiken er wel enkele nieuwe trends op in het keukenlandschap of worden bepaalde elementen die vergeten leken, toch weer heel populair. Hieronder overlopen we alvast enkele keukentrends die zich in 2019 helemaal doorzetten of aan een revival bezig zijn.

Laat je inspireren door de allernieuwste keukentrends van 2019 of

vraag meer informatie aan je ACK-keukenadviseur!

Nog meer rust en balans in de keuken

Deze keukentrend – die al een tijdje aan de gang is – zet zich in 2019 verder door. Als we thuiskomen van een drukke werkdag, willen we liefst rust en ontspanning. Maak van je keukenruimte een bron van rust en harmonie door o.a. te letten op de vormen, indeling, kleurgebruik en door bijvoorbeeld natuurlijke materialen te gebruiken. Op die manier kan je iedere dag dat rustige ‘wellbeing’-gevoel in de keuken krijgen. Vraag gerust jouw ACK-adviseur om advies.

Een gezellige keuken met veel hout: rust is een van de keukentrends van 2019. – ACK Keukens

Realisatie ACK Keukens, foto door Vangoo photography

Een zwarte keuken met gouden accenten: een van de keukentrends in 2019. – ACK Keukens

Donkere en (mat)zwarte keukens

Waar de voorbije jaren de focus vooral op lichtere kleuren en pasteltinten lag, is deze aan het verschuiven naar donkerdere kleuren of zelfs volledig zwarte keukens. Denk hierbij niet alleen aan de keukenkasten zelf maar ook aan werkbladen – bijvoorbeeld zwarte marmer of graniet – en zelfs de keukentoestellen die volledig zwart gekleurd zijn.

Een keuken volledig in het zwart zorgt voor een luxueuze en dominante uitstraling. Denk er wel aan om voldoende tegengewicht te bieden door bijvoorbeeld jouw zwarte keuken te combineren met een lichte kleur voor de muur of een goudkleurige kraan.

Oker is hot!

Oker en andere warme kleuren zoals oranje en aardetinten zijn enorm in trek de laatste maanden als accentkleur en is daarom een van de keukentrends van 2019. Denk hierbij aan kleine accessoires, stoelen of één specifieke accentmuur….durf eens een pittig en warm accent aan jouw interieur toevoegen.

Terrazzo is back

Vroeger zagen we dat de terrazzo-steen vooral gebruikt werd voor vloeren in verschillende kamers van het huis. In het interieur van 2019 is de steen weer helemaal terug en bijvoorbeeld beschikbaar als composietsteen voor het keukeneiland – een gewaagde keuze maar mits je niet overdrijft met de spikkels kan dit een zeer stijlvolle toets geven aan jouw keuken.

Keuken voorzien van Terrazzo werkblad en wandbekleding

Bron: www.diresco.be

Welkom in de geconnecteerde keuken 2.0

We kunnen er niet meer omheen: onze leefomgeving wordt steeds digitaler. Dit heeft ook zijn impact op jouw leefkeuken.

De oven op afstand bedienen met een app, de kookplaat die met de dampkap communiceert om automatisch het juiste afzuigvermogen te selecteren… Alles lijkt wel vanzelf te gaan. Zogenaamde ‘slimme verbindingen’ tussen de verschillende keukentoestellen zitten in de lift en zullen in de toekomst enkel toenemen.

‘home connect’ is de applicatie van Siemens die je toelaat jouw inbouwtoestellen vanop afstand te bedienen.

Bron: www.home-connect.com

Heb je nog vragen over de verschillende mogelijkheden in je keuken anno 2019? Aarzel dan niet om meer informatie te vragen aan jouw persoonlijke ACK-adviseur. Bekijk voor nog meer inspiratie ook zeker eens onze Facebook– en Pinterestpagina.

Inschrijven op de nieuwsbrief