Keukentrends 2020

Een nieuw jaar, 2020, en dus ook een heel aantal nieuwigheden op vlak van keukens en interieur die je gezien moet hebben! Uiteraard zijn er een aantal (macro-)trends uit de voorbije jaren die zich blijven doorzetten binnen de branche, maar er zijn ook enkele nieuwe keukentrends die we graag met jullie delen.  We geven jullie hieronder alvast 5 opvallende, actuele keukentrends van 2020.

Bezoek onze showroom en ontdek de nieuwste keukentrends

Matte materialen zetten hun opmars verder

Matte materialen zoals de ultramatte Fenix laminaat (FENIX NTM®), matte melamine en matte lak zijn helemaal in.

Niet alleen hebben deze materialen een zeer aangename touch, ze bieden ook andere nuttige voordelen zoals minder zichtbare vlekken / vingertoppen op de oppervlakten, geen lichtreflectie & zijn eenvoudig in onderhoud.  Het innovatieve, ultramatte laminaat heeft bovendien een zelfherstellende toplaag op basis van nanotechnologie. Hierdoor kunnen kleine beschadigingen of krasjes aan het oppervlak door warmtebehandeling hersteld worden.

We geven je met plezier een woordje uitleg bij de verschillende matte materialen die in onze toonzaal beschikbaar zijn en hun specifieke eigenschappen.

Combinatie matzwarte Fenix laminaat en laminaat eik (ontwerp en realisatie ACK)

Ontwerp en realisatie ACK Keukens

Marmer in een keuken hoort tot de trends van 2020 - ACK

Marmer als stijlvolle blikvanger in de keukenruimte

Marmer blijft het goed doen in de keuken. We bedoelen dan niet zozeer het echte marmer – dat nogal gevoelig is en dus niet echt geschikt is in de keuken – maar wel alle alternatieven met marmer-look in composiet en keramische steensoorten. Deze combineren de mooie, exclusieve look van marmer met een grote troef op het vlak van onderhoudsvriendelijkheid. Dergelijke marmer-looks zijn zeker een aanrader voor een modern interieur!

Gebruik van (digitale) moodboards neemt toe

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van handige hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld de applicatie Pinterest om een beter zicht te krijgen op jouw persoonlijke stijl. Je kan door het selecteren & bewaren van meerdere afbeeldingen een persoonlijke verzameling (genaamd board) aanmaken om te overlopen met anderen. Vaak worden er specifieke elementen uit de verschillende afbeeldingen genomen en in een persoonlijk & samenhangend interieurontwerp gegoten. Je zal versteld staan van het resultaat.

De keuken als multi-functionele ruimte

De ‘leefkeuken’ is een begrip dat al jaren de ronde doet. Dat begrip mag je met de tijd ruimer en ruimer gaan interpreteren. De keuken als centrale ruimte in het huis integreert steeds meer functies: een ontmoetingsplaats voor een babbel en een drankje met gasten, de kids die hun huiswerk maken aan het keukeneiland, eten voorbereiden en koken,… om er maar enkele te noemen.

Verder stellen we vast dat de klassieke ‘bergingsruimte’ in oppervlakte verliest en dat deze functie gedeeltelijk overgenomen wordt door de keuken waar bijvoorbeeld een volledige kastenwand deels als opbergruimte wordt ingericht. Op die manier  beperk je o.a.  de loopafstanden in huis.

Geïntegreerde kastenwand in uitvoering massieve eik- gelakt (doorgeschuurd) - ACK

Ontwerp & realisatie ACK

Connectiviteit in de keuken

Of je nu gebeten bent door innovatieve snufjes of niet, dit blijft een belangrijk & steeds verdergaande ontwikkeling in de keukenwereld (net als in andere ruimten in huis).

We leven in steeds drukkere tijden en de behoefte aan gebruiksgemak wordt groter en groter. Connectiviteit kan betekenen dat de kookplaat & dampkap met elkaar communiceren, waardoor je niet telkens de dampkap apart hoeft te bedienen. Of dat je bijvoorbeeld even in de winkel kijkt wat er nog in de koelkast zit zodat je de juiste zaken meeneemt naar huis. Handig toch? Of wat dacht je van je vaatwasser die op de applicatie laat weten dat het spoelmiddel of de zoutvoorraad leeg is?

Wens je meer info over dit thema, ontdek dan onze ‘home connect’ toonzaalkeuken waarin je geconnecteerde Siemens toestellen aan het werk kan zien.

Inschrijven op de nieuwsbrief