Landelijke keukens

Dat landelijke keukens met of zonder eiland een gezellig en nostalgisch gevoel met zich meedragen, hoeven we je ongetwijfeld niet te vertellen. Twee populaire stijlstromingen in keukentrends zijn de cottage-stijl en de Long Island-stijl. Maak hier kennis met prachtige landelijke keukens.

Een persoonlijk gesprek met jouw keukenadviseur?

Maak nu een afspraak

Ontdek hier alvast een selectie van onze landelijke keukens

Landelijke keuken realisaties ACK

Project: Santens - De Letter

Project: Mesdagh

Hoe herken ik een landelijke keuken?

Natuurlijke materialen zijn key bij landelijke keukens en keukenkasten. Er worden verschillende houtsoorten gebruikt, zoals eik in verschillende afwerkingen. Ook beuk wordt in mindere mate gebruikt. Elke afwerkingsvorm heeft ook haar eigen uniek karakter. Ook het werkblad kan bestaan uit verschillende steensoorten zoals graniet. Voor graniet bestaan er ook verschillende afwerkingsvormen. Getrommeld graniet bijvoorbeeld geeft een heel natuurlijke en robuuste look aan jouw landelijke keuken.

Daarnaast bestaan landelijke keukens uit natuurlijk warme, lichte en neutrale kleuren en zijn de vormen vooral organisch getint. Daar zit het gebruik van natuurlijke materialen uiteraard voor veel tussen. Er wordt dikwijls met houtsoorten met een ruwe look gewerkt. Je keukenadviseur weet je er nog veel meer over te vertellen.

Keukenkasten in landelijke keukens zijn vaak echte kunstwerken, met bijvoorbeeld fijne houtbewerkingen, kaderdeuren en smeedijzeren of metalen handgrepen.

In welke opstelling kies ik mijn landelijke keuken?

Waar je het kookfornuis en de spoelbak plaatst bij een landelijke keuken bepaalt in grote mate het uitzicht. Een kookplaat met erboven een dampkap in de vorm van een stevige landelijke schouw kan het absolute pronkstuk zijn van jouw droomkeuken. Dankzij ons maatwerk komen de kookplaat en spoelbak steeds op de juiste plaats in de ruimte terecht.

Vraag zeker meer informatie aan jouw keukenadviseur over de keukendriehoek. Die verhoogt de ergonomie en optimaliseert de loopafstanden in de keuken.

Een landelijk keukeneiland is ook werkelijk prachtig. Een simpele werktafel staat heel stijlvol. En de koelkast, microgolfoven en vaatwasmachine zitten meestal vakkundig geïntegreerd om de nostalgische vibe van de landelijke stijl niet te verbreken.

Benieuwd naar de kunsten van ACK Keukens? Laat je verrassen in onze showroom of maak een afspraak met jouw persoonlijke keukenadviseur.

Symbool van de ACK-checklist: zorgeloos een nieuwe keuken kopen

De ACK-checklist bevat alle ingrediënten om van jouw keuken een waar kookparadijs te maken.

Inschrijven op de nieuwsbrief