Keukentrend van 2021: lichte houtsoorten - ACK Keukens

Keuken- en interieurtrends 2021

Nu we bijna 2020 achter ons kunnen laten en het nieuwe jaar instappen, is het tijd om de trends van komend jaar aan te halen. Ben je van plan om je keuken een nieuwe look te geven in 2021 of heb je inspiratie nodig voor een nieuwbouw/verbouwing? We geven jullie hieronder alvast de meest opvallende, actuele keukentrends voor 2021.

Trend 1: Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten duiken meer en meer op. Hierin merken we duidelijk de invloed van het Scandinavisch wonen & interieur. In verschillende stijlen is deze invloed merkbaar, gaande van een stevig accent in de vorm van een volledige hangkastenrij of een gezellige nis uitgewerkt in een lichte houtnerf binnen een moderne, witte keuken of interieur.

Trend 2: Liefde voor notenhout

Notenhout blijft geliefd in 2021. Deze houtsoort biedt een enorm warme uitstraling en is daarbij vooral binnen hedendaagse & moderne interieurs een passend alternatief.

Notenhout biedt binnen een wit-zwart-grijs interieur een warm en natuurlijk contrast.

Trend 3: Zwarte kasten

Binnen de effen kleuren blijft zwart een keukentrend voor de kasten, en dit in zowel moderne als eerder rustieke/landelijke interieurs. Bij moderne inrichtingen zie je eerder kastmaterialen zoals het ultramatte Fenix nano-laminaat, terwijl bij landelijke interieurs eerder zwart in de vorm gegroefde poederlakfronten of de rustieke ‘gebrande’ black oak opduikt.

Trend 4: Elegant binnenwerk

Voor het binnenwerk van de kasten is er een duidelijke keukentrend naar elegantere zwarte/antraciet uitvoeringskleuren: denk aan ladesystemen, kruidenrekjes, Lemanssystemen,…. in een warmere, antraciete uitvoering in plaats van het ietwat killere inox.

Trend 5: Eye catchers in de keuken – smeedijzeren toepassingen

Met smeedijzeren elementen ( of materialen met een gelijkaardige look) in je keuken geef je direct een bijzonder stijlvolle uitstraling aan jouw keuken. Of het nu in de vorm van een opzetkast of een subtielere hangkast is, dit vormt het pronkstuk binnen jouw leefkeuken.
Een aanrader voor zowel moderne als eerder landelijke/rustieke interieurs.

Trend 6: Eye catchers in de keuken - haal de natuur in huis

Dit is een keukentrend die al enkele jaren stand houdt. Hij kan binnen jouw interieur voorzien worden in de vorm van een opvallende plant of enkele kruidenpotjes op een zwevend legplankje. Door het streven naar gebruiks- en onderhoudsvriendelijke materialen in de keuken, kan je op deze manier toch wat meer balans brengen en een ‘natural touch’ aan de keukenomgeving toevoegen.

Algemene tip rond eye catchers: overdrijf niet! Zorg ervoor dat het een bijzondere ‘eye catcher’ blijft. één opvallende element in de ruimte waar de aandacht naartoe gaat.

Trend 7: Subtiele, onopvallende toestellen in de leefkeuken

Deze keukentrend hangt nauw samen met het streven naar een zoveel mogelijk ‘open’ keuken- en kookervaring. Bij de dampkappen hebben we op dit vlak verschillende, onopvallende innovaties en toestellen gezien de afgelopen jaren.

Vooral Siemens valt hier op met het nieuwe, innovatieve ‘glassdraftAir’. Een glazen ventilatiesysteem dat een echte wauw-ervaring biedt.

Door de dampkap letterlijk te doen verdwijnen, creëer je een erg open gevoel binnen de kookzone. Met behulp van de Guided Air-technologie wordt een luchtgordijn gecreëerd achter het glas, wat de luchtstroom verbetert en optimale, stille afzuigprestaties van alle kookzones garandeert.

Trend 8: Doorbraak multifunctionele kranen

In 2021 verwachten we een volledige doorbraak van de multifunctionele kranen in Vlaanderen. Dit geldt zeker voor gefilterd en lichtbruisend water. In iets mindere mate is er ook steeds meer vraag naar kokend water via de kraan. Naast gekende merken op dit vlak zoals Franke, Quooker & Grohe, biedt Selzius de 5 in 1 kraan aan: warm/koud, kokend, gefilterd/gekoeld & en lichtbruisend water uit één kraan!

Trend 9: Gekleurde kranen en spoelbakken

Gekleurde kranen en spoelbakken zetten hun opmars in de keukentrends verder. Denk voor je spoelbak en kraan aan uitvoeringskleuren zoals koper, goud, messing of het erg bijzondere industrieel zwarte ‘gun metal’ bijvoorbeeld. Daarnaast blijft (mat) zwart ook bijzonder populair voor zowel de kraan- als spoelbakuitvoering.

Verdere vragen

Heb je nog vragen over de keukentrends van 2021 of wil je eens bespreken hoe wij ze in jouw keuken kunnen verwerken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies op maat!

Contacteer ons

Met dank aan onze vaste partners voor hun medewerking.

Logo van VIKA - ACK Keukens
Logo van ourea - ACK Keukens
Logo van Siemens - ACK Keukens
Advies, creatie & kwaliteit!

Onze werkwijze

Advies

We creëren keukens en interieur op maat die esthetisch en praktisch aansluiten bij jouw persoonlijke leefwereld!

Lees meer

Creatie

Enkel als je in staat bent om het verhaal van de klant correct te vertalen in een passend ontwerp, zal dit tot het gewenste resultaat leiden!

Lees meer

Kwaliteit

Kwaliteit tastbaar maken, doen we dagelijks door het hanteren van de juiste standaard voor onszelf  en de ruimtes die we ontwerpen & realiseren.

Lees meer
Testimonials

Ontdek wat onze klanten te zeggen hebben

"Super leuk om met ACK keukens samen te werken, zowel voor en naverkoop. Het is een echte aanrader!!! Zijn super tevreden en echt vakmanswerk. Thanks Manu en team!"

Jurgen Meulenyzer

"Reeds meer dan 5 jaar tevreden van onze keuken door hen geplaatst. Luisteren naar de klant met overleg wat de mogelijkheden zijn en vooral met oog voor detail. Duidelijke en eerlijke communicatie."

Michiel Van Lancker

"Ik heb ACK leren kennen tijdens een workshop in de showroom zelf. Dit was een zeer aangename manier om de keukens en de toestellen in het echt gebruikt te zien worden. Nadien nog gezellig blijven nababbelen (en proeven!) en advies op maat gekregen. Top team, top keukens!"

Bart Van Den Bossche

"Top team! Gaat samen met de klant op zoek naar de stijl die perfect bij jou past en geeft heel wat praktisch advies. Ze doen er alles aan om jouw project helemaal naar wens uit te werken. Super service!"

Céline Vanhoenacker

"Ik vond het interessant en heel vriendelijk ontvangen."

Jasmine Schaek

"Zeer tevreden van mijn nieuwe keuken , snelle en vriendelijke service!"

Dries Van Liefde

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap