Keuken- en interieurtrends 2022

De keuken als hart van ons huis. Tijdens corona was onze keuken het kloppend hart van ons leven. Bureau, hobby of gewoon het noodzakelijke. Onze keuken was steeds van dienst. Nu we onze keuken weer kunnen gebruiken voor (culinaire) feestjes, bespreken we graag met jullie de keukentrends van 2022.

Inspiratie nodig? Ontdek onze realisaties.

De multifunctionele keuken:

haal het maximale uit uw keuken met ons advies

De keuken blijft dienst doen als hart van ons huis. Het multifunctionele aspect was belangrijker dan ooit, waardoor er nieuwe eisen ontstonden voor meubels, toepassingen en apparatuur. Praktisch elementen, gezelligheid en looks moesten hand in hand gaan met duurzaamheid, veiligheid en authenticiteit. Aangezien de keuken een fundamentele rol speelt in ons dagelijks leven, hechten we er extra belang aan om onze identiteit erin te laten weerspiegelen.

Al deze aspecten van uw keuken dienen goed afgewogen te worden in de ontwerpfase. Dit in functie van uw ruimte en noden. Hier is advies dus zeer belangrijk. Bij ACK staan we voor persoonlijk advies, ontwerp en service, dit telkens door onze interieurspecialisten. Samen met u maken we enkele praktische overwegingen om uw keuken volledig tot zijn recht te laten komen. Denk hierbij niet alleen aan de beste keukenopstelling of de selectie van duurzame materialen, maar ook details zoals de hoogte van uw oven of microgolf.

Op onze adviespagina leest u meer over hoe wij te werk gaan.

Kleurgebruik & structuren:

Rust in het interieur

In de gekste tijden van een wereldwijde pandemie zochten we allemaal rust. We waren nooit zoveel thuis en ervaarden dat ons interieur meer dan ooit ons gemoed beïnvloedde. We probeerden dus terug te gaan naar de essentie en dit vond u ook terug in het interieur.

Wit, gebroken wit, lichte kashmir en rustige natuurlijke houttinten zijn de kleuren waarnaar we op zoek gingen. Nu we systematisch meer tijd thuis doorbrengen, zijn we voorzichtiger om met opvallende kleuren te werken. Deze zijn namelijk vaak trend-gebonden. Wanneer we dan toch een opvallender accent in ons interieur willen, proberen we dit te doen door middel van structuren. De combinatie van de rustige kleuren en verschillende structuren zorgt namelijk voor een organisch effect. Zwart is hier het ideale voorbeeld van en blijft zo ook in de top staan van de kleuren-ranking. We gebruiken zwart met allerlei structuren, denk maar aan zijdezacht, extra mat, gebrand of ruw.

Samenhang met andere ruimtes:

De kleurkeuze bepalen we ook niet meer ruimte per ruimte, wel proberen we meer samenhang te creeëren. Een rode draad wordt zo heel duidelijk in ons interieurverhaal. Wanneer we voor basiskleuren kiezen doorheen heel het huis, kunnen we per ruimte toch nog steeds accenten aanbrengen door deze te combineren met andere kleuren en materialen. Door het behoud van de basiskleuren, creeërt men een open gevoel doorheen het hele interieur.

Mat blijft ‘in’

Matte texturen voor meubilair blijven het over het algemeen goed doen. Denk maar aan de luxe feel van fluwelen meubelen. Deze trend staat al enkele jaren in het lijstje en is niet van plan snel te verdwijnen. Een matte afwerking, vooral bij donkere kleuren, brengt rust in de ruimte. Door dit door te trekken in uw meubelkeuze zal uw interieur dus ettelijke rustpunten krijgen.

Minimalisme: less is more

Ook deze trend is versterkt onder invloed van de pandemie: we gaan meer en meer minimalistisch leven. Opvallende vormgeving en overbodig meubilair gaan de deur uit. We maken daarintegen plaats voor eenvoudige vormen en fijne afwerkingen. De kleinste details van het meubilair en werkbladen worden zo enorm belangrijk. De ‘strakke witte keuken’ gebruikt men hier als referentie. Om toch het huiselijke gevoel te creëren, voegen we accenten met warme, natuurlijke tinten toe.

Bekijk gerust enkele van onze minimalistische realisaties.

Travertin is weer helemaal terug

Een algemene interieurtrend onderweg naar 2022: de travertin steen komt terug en dan vooral de keramische varianten. De warme kleuren van deze steen maken het gezellig in huis. Daarnaast geniet u van alle comfort van keramische bladen met de looks van de poreuze natuursteen. De veelzijdigheid van deze steen is een absolute winnaar in uw interieur.

2 in 1 inductie blijft hot and happening

Net zoals eerder al vermeld, willen we zoveel mogelijk comfort met een luxueze uitstraling. Vaak zijn keukenmeubelen niet echt elegant, denk maar aan de vroegere dampkappen. Dit tijdperk is gelukkig voorbij! Met de TwoInOne-inductie kookplaat kan u op een zorgeloze en bovendien erg aangename manier koken.

De geïntegreerde afzuigkap die één geheel vormt met de kookplaat verwijdert meteen alle vervelende kookluchtjes. Een downdraft afzuigkap filtert immers sneller én doeltreffender vet dan een plafond dampkap. Dit omdat het vet niet zo hoogt stijgt als damp.

Qua design en uitzicht dragen dergelijke kookplaat-dampkapsystemen bij tot een rustige, meer open keukenervaring. Ideaal voor uw kookeiland, aangezien er geen dampkap uit het plafond moet komen. Bij veel modellen zoals de Miele TwoInOne hieronder is een verfijnde vlakbouw-afwerking in het werkblad mogelijk. De grootste luxe zit in de kleinste details.

Wenst u hulp bij het kiezen van uw keukentoestellen? Aarzel niet ons te contacteren.

De ‘bijkeuken’ duikt opnieuw op

Tijdens corona merkten we hoeveel plaats we echt nodig hadden om thuis al onze activiteiten tot een goed recht te brengen. Vele gezinnen merkten dat er nooit genoeg ruimte was. Ook wij merkten dit op basis van de aanvragen die we ontvingen. Vaak zagen we dat men op zoek was naar extra opbergruimte in of rondom de keuken.

De bijkeuken biedt hiervoor een slimme oplossing. Een ruimte volledig ingericht met opbergkasten en slimme opbergsystemen. Zo kan u de nodige structuur brengen in uw keuken. U ziet het: de multifunctionele keuken is anno 2022 dus een must.

Verdere vragen

Heb je nog vragen over de keukentrends van 2022 of wil je eens bespreken hoe wij ze in jouw keuken kunnen verwerken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies op maat!

Contacteer ons

Met dank aan onze vaste partners voor hun medewerking.

Logo van VIKA - ACK Keukens
Advies, creatie & kwaliteit!

Onze werkwijze

Advies

We creëren keukens en interieur op maat die esthetisch en praktisch aansluiten bij jouw persoonlijke leefwereld!

Lees meer

Creatie

Enkel als je in staat bent om het verhaal van de klant correct te vertalen in een passend ontwerp, zal dit tot het gewenste resultaat leiden!

Lees meer

Kwaliteit

Kwaliteit tastbaar maken, doen we dagelijks door het hanteren van de juiste standaard voor onszelf  en de ruimtes die we ontwerpen & realiseren.

Lees meer
Testimonials

Ontdek wat onze klanten te zeggen hebben

"Super leuk om met ACK keukens samen te werken, zowel voor en naverkoop. Het is een echte aanrader!!! Zijn super tevreden en echt vakmanswerk. Thanks Manu en team!"

Jurgen Meulenyzer

"Reeds meer dan 5 jaar tevreden van onze keuken door hen geplaatst. Luisteren naar de klant met overleg wat de mogelijkheden zijn en vooral met oog voor detail. Duidelijke en eerlijke communicatie."

Michiel Van Lancker

"Ik heb ACK leren kennen tijdens een workshop in de showroom zelf. Dit was een zeer aangename manier om de keukens en de toestellen in het echt gebruikt te zien worden. Nadien nog gezellig blijven nababbelen (en proeven!) en advies op maat gekregen. Top team, top keukens!"

Bart Van Den Bossche

"Top team! Gaat samen met de klant op zoek naar de stijl die perfect bij jou past en geeft heel wat praktisch advies. Ze doen er alles aan om jouw project helemaal naar wens uit te werken. Super service!"

Céline Vanhoenacker

"Ik vond het interessant en heel vriendelijk ontvangen."

Jasmine Schaek

"Zeer tevreden van mijn nieuwe keuken , snelle en vriendelijke service!"

Dries Van Liefde

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap