Keuken- en interieurtrends 2023

Aan het oriënteren voor een nieuwe keuken in jouw huidige huis of toekomstige huis? Laat je dan inspireren door de keuken- en interieurtrends voor 2023. Samengesteld door onze keukenexperts die de trends in keuken- en interieurdesign op de voet volgen.

Inspiratie nodig? Ontdek onze realisaties.

Multifunctionaliteit van ruimtes als vereiste bij de inrichting

Deze trend werd recent gevoelig versterkt door de Coronapandemie. Mensen gingen meer en meer hybride (combinatie thuis-kantoor) werken en we zien rondom ons dat dit een ‘blijver’ is. Een livingmeubel wordt bijvoorbeeld deels ingericht als TV meubel en deels als bureau. Ook de grote toename van het aantal zelfstandige activiteiten in corona-tijden heeft deze tendens in de hand gewerkt. Mensen denken op voorhand beter goed na welke functies (relaxen/ontspannen, werken, koken, opbergen,…) ze in een ruimte willen integreren.

Onze handige keukenchecklist kan jou hierbij helpen.

Vaak is het wel zo dat klanten het bureaugedeelte op een bepaald moment willen afsluiten: letterlijk en figuurlijk om op die manier volledig tot rust te komen. Er bestaan meerdere systemen die ervoor zorgen dat je jouw bureau kan integreren in een kastenwand bijvoorbeeld. Zo kan je deze afsluiten als je dagtaak erop zit.

Multifunctionaliteit wordt zeker ook van de keuken verwacht: je kunt hier rustig de avond doorbrengen om een wijntje te drinken, een boek te lezen of gezellig te kletsen met familie en vrienden.

Duurzaamheid als zeer belangrijk vertrekpunt bij het maken van interieurkeuzes

In tijden dat het leven duurder wordt merken wij dat de mensen vooral duurzaamheid voorop stellen in hun bouw- of verbouwtraject voor een keuken of badkamer. Materiaalkeuzes, inrichtingskeuzes worden gemaakt voor een periode van 20 tot 25 jaar. In onzekere tijden vormt ‘ons huis’ een belangrijke plaats waar veiligheid en geborgenheid centraal staan.

De huidige economische tijden zorgen er ook voor dat het zogenaamde ‘fast-furnishing’-idee (hier en daar gezellige spulletjes en meubels kopen die naderhand relatief snel vervangen worden) onder druk staat. Mensen wegen goed af en maken bewuste keuzes.

Duurzaam denken komt zeker ook aan bod bij de keuze van toestellen voor de keuken: misschien niet altijd in aanschaf het voordeligste maar wij merken dat keukenapparaten met een (zeer) laag verbruik de voorkeur krijgen op lager geprijsde keukenapparaten met een hoog verbruik.

Kleurtrends: beige, groen & aardekleuren doen het goed

Beige en zachte tinten in de keuken, ongeacht de stijl,  dragen bij tot het rustgevoel in de ruimte. Deze kleuren worden dan vaak gecombineerd met andere, naturelle kleuren zoals bruin/terracotta of groen. 

Een groene keuken straalt rust uit en geeft een natuurlijke uitstraling aan de ruimte. ‘Haal de natuur in huis’ is al enkele jaren een terugkerend advies bij interieurinrichting.

Deze kleuren hoeven niet per sé in het vaste meubilair aanwezig te zijn. Ze kunnen perfect in een barkruk, een plant of een ander ornament in de ruimte aanwezig zijn om op die manier de nodige accenten te leggen.

Opvallend: ook bij badkamerinrichting zien we groen regelmatig terugkomen in verschillende tinten – hier vooral in de muurbetegeling.

Minimalistische keuken – less is more

Ook iets wat we al enkele jaren in verschillende projecten zien terugkomen. Na een drukke (werk)dag thuis komen vraagt om rust & balans. Te veel prikkels  thuis hebben een o.a. een invloed op ons gemoed/emoties en leiden ons af. Less is dus more, door o.a. een rustige vormgeving van de ruimte, een eenvoudige opstelling &  voldoende (dag)licht krijg je dus meer rust en balans in huis.

Opvallend binnen deze trend is ook het feit dat de raampartijen bij huizen met de jaren steeds groter worden. Dit heeft niet enkel te maken met technische mogelijkheden maar zeker ook met de vraag naar meer licht & luchtigheid in huis.

Matte toepassingen en materialen blijven populair bij keuken- & badkamerinrichting

Naast de matte look & feel spelen hier ook praktische aspecten een rol. Denk onder andere aan minder zichtbare vingervlekken op het meubilair en de mogelijkheden tot herstelling bij sommige matte materialen, o.a. bij Fenix NTM.

Verdere vragen

Heb je nog vragen over de keukentrends van 2023 of wil je eens bespreken hoe wij ze in jouw keuken kunnen verwerken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies op maat!

Contacteer ons
Advies, creatie & kwaliteit!

Onze werkwijze

Advies

We creëren keukens en interieur op maat die esthetisch en praktisch aansluiten bij jouw persoonlijke leefwereld!

Lees meer

Creatie

Enkel als je in staat bent om het verhaal van de klant correct te vertalen in een passend ontwerp, zal dit tot het gewenste resultaat leiden!

Lees meer

Kwaliteit

Kwaliteit tastbaar maken, doen we dagelijks door het hanteren van de juiste standaard voor onszelf  en de ruimtes die we ontwerpen & realiseren.

Lees meer
Testimonials

Ontdek wat onze klanten te zeggen hebben

"Super leuk om met ACK keukens samen te werken, zowel voor en naverkoop. Het is een echte aanrader!!! Zijn super tevreden en echt vakmanswerk. Thanks Manu en team!"

Jurgen Meulenyzer

"Reeds meer dan 5 jaar tevreden van onze keuken door hen geplaatst. Luisteren naar de klant met overleg wat de mogelijkheden zijn en vooral met oog voor detail. Duidelijke en eerlijke communicatie."

Michiel Van Lancker

"Ik heb ACK leren kennen tijdens een workshop in de showroom zelf. Dit was een zeer aangename manier om de keukens en de toestellen in het echt gebruikt te zien worden. Nadien nog gezellig blijven nababbelen (en proeven!) en advies op maat gekregen. Top team, top keukens!"

Bart Van Den Bossche

"Top team! Gaat samen met de klant op zoek naar de stijl die perfect bij jou past en geeft heel wat praktisch advies. Ze doen er alles aan om jouw project helemaal naar wens uit te werken. Super service!"

Céline Vanhoenacker

"Ik vond het interessant en heel vriendelijk ontvangen."

Jasmine Schaek

"Zeer tevreden van mijn nieuwe keuken , snelle en vriendelijke service!"

Dries Van Liefde

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap