Keukentrends 2020

Een nieuw jaar, 2020, en dus ook een heel aantal nieuwigheden op vlak van keukens en interieur die je gezien moet hebben! Uiteraard zijn er een aantal (macro-)trends uit de voorbije jaren die zich blijven doorzetten binnen de branche, maar er zijn ook enkele nieuwe keukentrends die we graag met jullie delen.  We geven jullie hieronder alvast 5 opvallende, actuele keukentrends van 2020.

Matte materialen zetten hun opmars verder

Matte materialen zoals de ultramatte Fenix laminaat (FENIX NTM®), matte melamine en matte lak zijn helemaal in.

Niet alleen hebben deze materialen een zeer aangename touch, ze bieden ook andere nuttige voordelen zoals minder zichtbare vlekken / vingertoppen op de oppervlakten, geen lichtreflectie & zijn eenvoudig in onderhoud.  Het innovatieve, ultramatte laminaat heeft bovendien een zelfherstellende toplaag op basis van nanotechnologie. Hierdoor kunnen kleine beschadigingen of krasjes aan het oppervlak door warmtebehandeling hersteld worden.

We geven je met plezier een woordje uitleg bij de verschillende matte materialen die in onze toonzaal beschikbaar zijn en hun specifieke eigenschappen.

Marmer als stijlvolle blikvanger in de keukenruimte

Marmer blijft het goed doen in de keuken. We bedoelen dan niet zozeer het echte marmer – dat nogal gevoelig is en dus niet echt geschikt is in de keuken – maar wel alle alternatieven met marmer-look in composiet en keramische steensoorten. Deze combineren de mooie, exclusieve look van marmer met een grote troef op het vlak van onderhoudsvriendelijkheid. Dergelijke marmer-looks zijn zeker een aanrader voor een modern interieur!

Gebruik van (digitale) moodboards neemt toe

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van handige hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld de applicatie Pinterest om een beter zicht te krijgen op jouw persoonlijke stijl. Je kan door het selecteren & bewaren van meerdere afbeeldingen een persoonlijke verzameling (genaamd board) aanmaken om te overlopen met anderen. Vaak worden er specifieke elementen uit de verschillende afbeeldingen genomen en in een persoonlijk & samenhangend interieurontwerp gegoten. Je zal versteld staan van het resultaat.

De keuken als multi-functionele ruimte

De ‘leefkeuken’ is een begrip dat al jaren de ronde doet. Dat begrip mag je met de tijd ruimer en ruimer gaan interpreteren. De keuken als centrale ruimte in het huis integreert steeds meer functies: een ontmoetingsplaats voor een babbel en een drankje met gasten, de kids die hun huiswerk maken aan het keukeneiland, eten voorbereiden en koken,… om er maar enkele te noemen.

Verder stellen we vast dat de klassieke ‘bergingsruimte’ in oppervlakte verliest en dat deze functie gedeeltelijk overgenomen wordt door de keuken waar bijvoorbeeld een volledige kastenwand deels als opbergruimte wordt ingericht. Op die manier  beperk je o.a.  de loopafstanden in huis.

Connectiviteit in de keuken

Of je nu gebeten bent door innovatieve snufjes of niet, dit blijft een belangrijk & steeds verdergaande ontwikkeling in de keukenwereld (net als in andere ruimten in huis).

We leven in steeds drukkere tijden en de behoefte aan gebruiksgemak wordt groter en groter. Connectiviteit kan betekenen dat de kookplaat & dampkap met elkaar communiceren, waardoor je niet telkens de dampkap apart hoeft te bedienen. Of dat je bijvoorbeeld even in de winkel kijkt wat er nog in de koelkast zit zodat je de juiste zaken meeneemt naar huis. Handig toch? Of wat dacht je van je vaatwasser die op de applicatie laat weten dat het spoelmiddel of de zoutvoorraad leeg is?

Wens je meer info over dit thema, ontdek dan onze ‘home connect’ toonzaalkeuken waarin je geconnecteerde Siemens toestellen aan het werk kan zien.

Advies, creatie & kwaliteit!

Onze werkwijze

Advies

We creëren keukens en interieur op maat die esthetisch en praktisch aansluiten bij jouw persoonlijke leefwereld!

Lees meer

Creatie

Enkel als je in staat bent om het verhaal van de klant correct te vertalen in een passend ontwerp, zal dit tot het gewenste resultaat leiden!

Lees meer

Kwaliteit

Kwaliteit tastbaar maken, doen we dagelijks door het hanteren van de juiste standaard voor onszelf  en de ruimtes die we ontwerpen & realiseren.

Lees meer
Testimonials

Ontdek wat onze klanten te zeggen hebben

"Super leuk om met ACK keukens samen te werken, zowel voor en naverkoop. Het is een echte aanrader!!! Zijn super tevreden en echt vakmanswerk. Thanks Manu en team!"

Jurgen Meulenyzer

"Reeds meer dan 5 jaar tevreden van onze keuken door hen geplaatst. Luisteren naar de klant met overleg wat de mogelijkheden zijn en vooral met oog voor detail. Duidelijke en eerlijke communicatie."

Michiel Van Lancker

"Ik heb ACK leren kennen tijdens een workshop in de showroom zelf. Dit was een zeer aangename manier om de keukens en de toestellen in het echt gebruikt te zien worden. Nadien nog gezellig blijven nababbelen (en proeven!) en advies op maat gekregen. Top team, top keukens!"

Bart Van Den Bossche

"Top team! Gaat samen met de klant op zoek naar de stijl die perfect bij jou past en geeft heel wat praktisch advies. Ze doen er alles aan om jouw project helemaal naar wens uit te werken. Super service!"

Céline Vanhoenacker

"Ik vond het interessant en heel vriendelijk ontvangen."

Jasmine Schaek

"Zeer tevreden van mijn nieuwe keuken , snelle en vriendelijke service!"

Dries Van Liefde

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap