Met welke aanpassingen kan ik ergonomisch werken in de keuken?

Ergonomisch werken in de keuken - ACK Keukens
Deel deze blogpost
  • Waarom moet de hoogte van het werkblad aangepast zijn?
  • Hoe kan ik ergonomisch werken in de keuken met andere keukentoestellen?
  • Hoe richt ik kasten ergonomisch in?

We brengen dagelijks heel wat tijd door in de keuken. Het is daarom belangrijk kasten op maat, een aangepast werkblad en toestellen op de juiste hoogte te voorzien, zo kan je optimaal ergonomisch werken in de keuken. ACK Keukens legt je graag uit hoe dat moet.

Waarom moet de hoogte van het werkblad aangepast zijn?

Een van de belangrijkste factoren bij ergonomisch werken in de keuken is de hoogte van het werkblad. Als het te hoog of te laag is, moet je je lichaam forceren met een pijnlijke rug en pijnlijke armen tot gevolg.

Gelukkig weet jouw persoonlijke adviseur bij ACK Keukens alle goede afmetingen. Bij het ontwerp van jouw kwaliteitsvolle droomkeuken op maat houden we steeds rekening met jouw behoeften. Op die manier kan je goed en ergonomisch werken in de keuken met de juiste afmetingen.

Hoe kan ik ergonomisch werken in de keuken met andere keukentoestellen?

Ook andere elementen van je keuken kan je ergonomisch en op maat maken. Zo is de ideale hoogte van een oven buikhoogte . Uiteraard is dit afhankelijk van persoon tot persoon. De ideale hoogte voor de koelkast is met de onderkant op kniehoogte. Je behoudt zo een goed overzicht zonder je rug te belasten. Opnieuw zal je adviseur rekening houden met jouw behoeften tijdens het ontwerp.

De bodem van de spoelbak zit gemiddeld genomen ongeveer 15 tot 18 cm lager dan het werkblad.

Hoe richt ik kasten ergonomisch in?

Er zijn verschillende manieren om je kasten op een ergonomische manier in te delen. Ten eerste bestaan er carrouselkasten. Dat is vooral een goede oplossing voor kasten in een hoek. Als je de kast opent, draaien plateaus met je producten op simpelweg naar buiten zodat je er goed bij kan. Een Le Mans-kast is een variant op de carrouselkast. Je keukenadviseur legt je de verschillende mogelijkheden haarfijn uit.

Daarnaast zijn ook apothekerskasten populair en ergonomisch. Ze zijn doorgaans vrij smal en volledig uittrekbaar. Het is een soort grote lade met meerdere niveaus die langs beide zijden toegankelijk is. Zo kan je steeds goed bij de verschillende niveaus en bewaar je makkelijk het overzicht over de inhoud. Een stabiele variant hierop is de hoge kolomkast met binnenlades waarbij de lades verborgen zitten achter een draaideur.

Wil je ook op en top ergonomisch werken in de keuken? Je keukenadviseur staat je met raad en daad bij tijdens het ganse proces. Maak nu snel een afspraak.

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap