Onderhoud van uw composiet werkblad

Detail van keukenwerkblad in graniet - ACK Keukens
Deel deze blogpost

Degelijk onderhoud van een keukenwerkblad is zeer belangrijk. Of u nu een werkblad heeft uit composiet, graniet of laminaat. Hoe beter u het onderhoudt, hoe langer het zal meegaan. Hieronder geven we u graag tips specifiek voor composiet.

Krijg extra tips van ons team

Wat is composiet?

Composiet bestaat uit +- 95% natuurlijke kwarts, vermengd met granietkorrels, kleurpigment en polyesterhars. De kwaliteit van het werkblad wordt voornamelijk bepaald door de verhoudingen van de verschillende componenten.

Er bestaan ook verschillende soorten composiet afhankelijk van de natuursteen die wordt gebruikt. Zo is er kwartscomposiet en zelfs marmer- of granietcomposiet.

Hoe uw composiet werkblad onderhouden?

Voor dat u begint aan het onderhoud, is het belangrijk het onderscheid te maken tussen gepolijst composiet en gezoet/gebrand composiet. Het verschil is makkelijk te zien. Gepolijst composiet heeft namelijk een volledig glad oppervlak, de andere vorm heeft meer reliëf / oogt matter.

Onderhoud gepolijst composiet

Een werkblad van gepolijst composiet is erg makkelijk schoon te maken. Gebruik een sopje van warm water en zacht schoonmaakmiddel of soda. Wrijf met een doek en het sopje het oppervlak schoon en droog het werkblad met een schone handdoek. Wanneer u soda gebruikt, spoel het werkblad dan zeker met voldoende water.

Onderhoud gezoet of gebrand composiet

Door de specifieke oppervlaktestructuur van dit soort composiet kan het lastiger zijn om het schoon te maken. Vetvlekken en vingerafdrukken zijn ook beter zichtbaar. Het reinigen van het blad gebeurt op dezelfde manier als gepolijst composiet. Met een sopje van warm water en schoonmaakmiddel. Gebruik hier in plaats van een doek een spons. Dat beweegt wat makkelijker mee met het oppervlak van het blad. Droog erna goed af met een schone handdoek.

Hardnekkig vuil verwijderen

Hardnekkig vuil, zoals aangekoekte etensresten of vetvlekken, kan u behandelen met CIF Cream en een zacht schuursponsje. Zorg dat u het werkblad goed naspoelt met water zodat er geen zeepresten achter blijven. Droog daarna het oppervlak met een schone doek.

Ga bij hardnekkig vuil nooit aan de slag met bijtende schoonmaakmiddelen zoals aceton of thinner. Dit tast uw werkblad aan en laat lelijke plekken achter.

Heeft u een composiet werkblad en kan u nog wat tips gebruiken over het onderhoud ervan? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen u graag!

Ontdek onze realisaties voor meer inspiratie

ACK Keukens is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in maatkeukens en maatwerk voor interieurs. We bouwen en renoveren keukens met de focus op esthetiek, functionaliteit en hedendaags comfort. Modern en strak, of net landelijk en klassiek –zoals jij het wilt.

© 2021 ACK keukens Privacybeleid  |  Sitemap