Ethnic nature

Een trend die we al zagen opkomen in 2017. We zien meer en meer elementen terug uit  de (exotische) natuur in de keuken: groen, aardetinten, natuurlijke handgemaakte materialen.

Natuurlijk materiaal vol tot zijn recht laten komen – door bv realistische nerven in laminaat – en gebruik van natuurlijke kleuren zorgen voor een exotisch gevoel in de keuken ….wegdromen tijdens het koken.

Innovatieve afzuiging

Ook een trend die al even zijn intrede heeft gemaakt in keukenland: de geïntegreerde dampkap. De dampkap ontwikkelt zich van een opvallend groot element in de keuken naar een subtiel en fijn geïntegreerd toestel. De tafelventilatie of zwevende dampkap zijn daar sprekende voorbeelden van & vooral in strakke, moderne keukens een aanrader!

inductionair

 

Brede laden en kasten

Brede laden en kasten ogen niet alleen verfijnder en rustiger, er is ook een praktische voordeel aan verbonden gezien er een stuk meer opbergruimte vrijkomt, tot wel 30 %.

brede laden

 

Monochroom

Het gebruik van één kleurentint – ook wel ‘ton sur ton’ genoemd – is eigenlijk een trend die al langer speelt maar doorheen de jaren een andere invulling krijgt. Het zijn keukens die in één specifieke kleurentint aangekleed worden met verschillende nuances binnen deze kleur. Variatie in het keukenbeeld wordt verder bereikt door een unieke vormgeving en gebruik van onderscheidende materialen. Gewaagd maar kan zeker stijlvol zijn!

monochroom

 

Zwart is het nieuwe wit!

Zwart heeft een exclusieve , luxueuze uitstraling. Vandaar dat naast een witte keuken ook de vraag naar zwart groot is. Belangrijk is ook de integratie in verschillende stijlen, zwart is net als wit in zowel landelijke als moderne keukens perfect te integreren. Zwart combineren met goudkleurige of chromen elementen zal de uitstraling alleen nog maar exclusiever maken…

zwarte keuken

Inschrijven op de nieuwsbrief