Oven & microgolftips

  • Maak regelmatig (afhankelijk van uw gebruik) de binnen- en buitenzijde van de oven schoon, best eerst even met de kruimeldief of stofzuiger grotere resten verwijderen en vervolgens met een microvezeldoek, water & kleine dosis detergent poetsen….op die manier voorkom je dat resten vastkoeken op de oven-oppervlaktesovenIndien het niet lukt van vlekken of resten te verwijderen met bovenstaande mengeling van water en detergent, probeer dan met een ovenreiniger te reinigen die je eerst 5 a 10 minuten laat inwerken
    • Meer info omtrent ovenreiniger voor Miele-ovens kan je hier vinden
    • Meer info omtrent ovenreiniger voor  Siemens ovens kan je hier vinden

 

  • Beter voorkomen dan genezen…..wat is er beter dan een oven die zichzelf reinigt ? Ovens met pyrolyse-functie zorgen ervoor dat aangeplakte resten in één keer verwijderd worden door middel van verbranding tot wel 500°C….je hoeft enkel nog het achtergebleven as na het pyrolyse-proces te verwijderen. Pas wel op bij het verwijderen van de asresten achteraf, de oven is na het pyrolyse proces nog steeds zeer heet! Zorg ook tijdens het pyrolyse proces voor voldoende ventilatie in de keuken gezien dit proces de temperatuur in de ruimte serieus doet stijgen.
    • Tip voor pyrolyse-reiniging: vergeet niet om alle roosters, bakplaten en zijdelingse rails uit de oven te halen alvorens het pyrolyse proces aan te vangen.

Inschrijven op de nieuwsbrief